2 bucati mari de macrou
2 cepe mari
2 capatani de usturoi
1 cana de vin
½ cana de apa
pasta de rosii dupa gust
4 felii de lamai
foi de dafin
boabe de piper
condimente pentru peste
patrunjel verde
faina
Se spala si se taie macroul in felii groase de aproximativ doua degete. Se sterge cu un prosop si se condimenteaza. Se trece pestele prin faina si se scutura de surplus. Se prajeste putin in ulei incins. Se scoate pestele si se pune pe servetele sa se scurga uleiul. Se caleste ceapa taiata solzisori pana capata o culoare aurie, se adauga usturoiul curatat si taiat felii calindu-se inca putin.
Bulionul se desface in vinul amestecat cu apa si se pune peste ceapa. Se adauga lamaile si se aseaza si pestele usor pentru a nu se desface. Se mai lasa pe foc sa scada putin dupa care se pune totul intr-un vas de yena si se da la cuptor pentru 20 minute. Se presara patrunjel tocat si se serveste cu mamaliguta