Macaroane cu vita si cuperci in sos de vin

de Brindusa in Vita, 22 Dec 2010 | 4462 vizualizari

 

Pentru mancarea asta se poate folosi orice tip de paste. Mie imi plac macaroanele, pentru ca se imbiba bine cu sos si sunt foarte gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 600 g fleica de vitel, taiata cubulete
  • 1 lingura de faina
  • 4 cepe, taiate nu foarte mic
  • 4 catei de usturoi, taiati mic
  • 400 g ciuperci (eu am avut congelate)
  • 15 g unt
  • un pahar vin rosu
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 pahar supa de pui (sau apa)
  • 1 fir de rozmarin (sau 1/2 lingurita rozmarin)
  • sare, piper dupa gust
  • 1 pachet de macaroane fierte in apa cu sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macaroane cu vita si cuperci in sos de vin:

Presara carnea cu faina (carnea sa fie uscata, fara zeama). Amesteca putin
In cratita topeste untul. Da focul mai mare. Pune carnea. Cand s-a aurit pe o parte intoarce-o sa se faca si pe celelalte parti.
Scoate carnea pe o farfurie. Pune in cratita ceapa si usturoiul. Caleste-le pana ce se inmoaie.
Pune la loc in cratita carnea, cu toate sucurile pe care le-a lasat. Adauga vinul, supa, pasta de rosii, rozmarinul. Fierbe la foc mic pana ce carnea e moale (3-4 ore, chiar mai mult)
Adauga ciupercile si lasa-le sa se fiarba. Daca sosul e prea subtire, fierbe la foc mic, fara capac.
Lasa pana ce toate sunt fierte bine.
Pe o farfurie pune o portie de macaroane si carne cu sos deasupra. Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu vita si cuperci in sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vita chinezeasca picanta, cu ardei si sparanghel alb