Lucicos cu coaste de porc (supa de varza)

de nadina73 in Supe/Ciorbe, 10 Aug 2010 | 23847 vizualizari

 

In ardeal se zice lucicos sau supa de varza ,denumirea vine de la maghiari iar retata o am de la o prietana maghiara ,este grozava

 

INGREDIENTE

  • 1 varza potrivita
  • 3-4 morcovi
  • 200 ml pasta de tomate
  • 1 ceapa
  • cimbru si marar
  • foi de dafin 5 bucati
  • costite de porc afumate, sant mai bune, 600 g
  • 2 linguri de faina alba
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 3 linguri de otet de mere
  • 250 smantana
  • sare
  • marar verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lucicos cu coaste de porc (supa de varza):

Se taie costitele si se pun la fiert cu foile de dafin si ceapa intreaga sau taiat in doua.

Se curata morcovii si se taie rondele, se pun si ei in apa peste costite si cateva frunze de cimbru uscat si marar(eu nu am avut decat cimbru uscat ,mararul s-a terminat) se pune sare si se lasa la fiert.

Intre timp se taie sau se toaca si varza si se pune sa fiarba impreuna cu coastele ,

Cand coastele sant fierte si morcovii se pune pasta de tomate si se scot crengutele de cimbru si marar si ceapa.Se mai lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se pune faina amestecata cu boiaua dulce si smantana sa fie ca o pasta groasa (nu se pune pe foc sa se caleasca deloc)dupa care se pune in ciorba si otetul de mere sau sare de lamaie.

Se mai da 2-3 clocote si se stinge focul se servesc cu marar verde tocat deasupra,ardei piscos,,,,,,,,,,,,

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lucicos cu coaste de porc (supa de varza)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

nadina73 1

12.08.2010, 01:38

multumesc sylvia

nadina73 1

12.08.2010, 01:38

ci¡orina si cu carne si fara e grozava asa e

nadina73 1

12.08.2010, 01:39

medioto da iubita gusta ca e calda

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorbita de pui a la gerc