superb si adevarat sofranul nu poate fi inlocuit are gust de miere de albine iar turmericul este putin amarui la gust dar vb ta poti trisa doar culoarea de mult nu te-am vz
Loobia sau lobia are numele stiintific "Vigna unguiculata " si este consumata mult si in tarile arabe.
Are un continut crescut in calciu, acid folic si vitamina A.
Nu am vazut-o niciodata in Romania , dar in Iordania se gatesc si pastaile.
Pastaile sunt verzi si foarte fragede si au o aroma specifica, diferita de aceea a fasolei verzi.De asemena pastaile sunt foarte subtiri, mai subtiri decat cele de fasole verde.
Se gatesc sub forma de supa( asemanatoare cu supa de fasole verde) sau sub forma de mancare de post scazuta cu ulei,ceapa si rosii; se mananca specific cu lipie arabeasca sau ca garnitura langa ficatei de pui prajiti.
Nu am vazut pana acum sa se foloseasca boabele uscate( "black eyed pea".
M-ai tentat cu reteta ta ; o voi incerca.
Iti voi trimite o fotografie cu pastaile cand voi gati lobia