Lipii cu telemea si seminte

de Valclaudia in Piine, 30 Mai 2014 | 4487 vizualizari

 

satioase si foarte gustoase

 

INGREDIENTE

  • 400 ml apa calduta
  • cca 250 gr. telemea de vaca data pe razatoarea fina
  • 1 lingurita zahar
  • sare dupa gust
  • cca.600 gr. faina alba
  • 1 lingura seminte de in maruntite (trecute prin robot)
  • 100 gr. fulgi de secara sau de ovaz
  • 1 pachetel drojdie proaspata
  • 4 linguri de ulei
  • 1 ou
  • seminte de in, fulgi de secara, seminte de susan, sare grunjoasa pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipii cu telemea si seminte:

Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida.

Adaugam apa calduta, fulgii de secara sau de ovaz, semintele de in maruntite.

Branza telemea rasa se adauga si ea in castron, apoi punem faina cat este nevoie (cca 600 gr.) si framantam un aluat destul de moale dar elastic.

La final punem si ulei,lingura cu lingura, lasam la dospit 20-30 minute,apoi desprindem bucati din aluat dupa marimea dorita, le trecem usor prin faina pe masa de lucru infainata si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Ungem lipiile cu oul bautut, presaram seminte  de in si susan, sare grunjoasa si fulgi de secara ori de ovaz si dam tava la copt in cuptorul preincalzit pentru celputin 30 min pana se rumenesc frumos.

Sunt tare gustoase,

pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii cu telemea si seminte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

ieri la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

ieri la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita in 3