Linzer cu prune

de anca_rm in Prajituri, 10 Mar 2014 | 4124 vizualizari

 

Aceasta reteta poate fi cu ce doriti voi. Merge cu fructe, cu nuca sau cu branza . Eu am facut o parte cu prune de la congelator si o parte cu branza de vaca proaspata.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri untura
  • 150 ml smantana
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • Pt umplutura:
  • 300 gr prune fara samburi ( eu am folosit prune din congelator)
  • 250 gr branza de vaci + 5 linguri zahar pudra
  • 4 linguri gris
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linzer cu prune:

Faina impreuna cu untura (untura trebuie sa fie la temperature camerei), smantana, zaharul, scortisoara si galbenusurile le framantam pana obtinem un aluat care se desprinde de pe maini sip e care il putem intinde cu sucitorul.

Prunele daca sunt din congelator le punem la stors . In loc de prune putem pune mere sau orice alte fructe . Eu am folosit 300 gr prune si 250 gr branza. Am facut doua bucati de linzert cu umpluturi diferite.

Daca folositi branza atunci trebuie sa o maruntim bine cu furculita , o amestecam cu scortisoara , zahar dupa gust si albusurile de la ouale folosite in aluat .

Dupa ce ne-am pregatit umplutura putem intinde aluatul , il intindem cat mai subtire .

Taiem aluatul in doua parti egale , si taiem marginile astfel incat sa fie drept .

 Pe mijlocul fiecarei fasii punem 2 linguri de gris presarat pe toata suprafata , asezam umplutura si mai presaram deasupra 3-4 linguri de zahar si restul de gris.

Rulam sau tragem marginile aluatului in sus  , nu are nimic daca ramane descoperita .

Din margini putem forma grilaje pe care le asezam deasupra .

Punem pe o tava unsa putin cu unt , acum atentie sa nu se rupa si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 30 minute .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Linzer cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Baragan