Daca tot am preparat salata de limba de porc cu maioneza, care a iesit delicioasa la comanda onoratului public am executat evident si o mancarica delicioasa.
Aceasta mancare este una din preferate mele din copilarie, are o poveste minunata, deoarece domnul Mircea vecinul nostru un om cu o personalitate remarcabila prepara aceasta mancare si eu o mancam pe nerasuflate, era cea mai buna si nenea Mircea cum ii spuneam eu pe la 7-8 ani, era tare incantat cand Nicusor(eu) manca tot din farfurie. Anii au trecut si iata si acum peste zeci de ani imi aduc aminte de nenea Mircea cu mare drag, ii port mare respect in sufletul meu si ii duc reteta mai departe. Deci ati ghicit este vorba de Limba cu praz si masline. Asa se face ca am purces la treaba dupa cum urmeaza.
Se pune apa sa fiarba, se va adauga limba de porc si restul ingredientelor, se pune capacul si se lasa sa fiarba bine, pentru a putea indeparta partea tare de deasupra. Incercam sa vedem daca s-a fiert aproximativ dupa 25-30 de minute iar daca este fiarte se scoate si se lasa putin in asteptare cat sa nu ne friga la mana cand vom curata stratul tare din exterior.
In acest timp ne vom apuca de curatarea legumelor - ceapa si prazul, sotam ceapa si adaugam si prazul taiat in bucati potrivite de marime.
Daca maslinele sunt sarate le vom desara. Dupa ce am curatat limba o vom taia in feliute potrivite si o vom introduce langa celelalte ingrediente care au fost deja la cuptor, Mai adaugam peste ingrediente, supa in care a fiert limba, adaugam si vinul si lasam sa fiarba. Vom adauga si maslinele aproape de final.
Gustam de sare si piper, adaugam si pasta de tomate si mai lasam 7 minute la fiert.
Servim cu patrunjel verde tocat.
Pofta Buna!