Lichiu cu nuca si rahat

de T I M E A in Dulciuri, 3 Dec 2012 | 4417 vizualizari

 

Lichiul acesta este marca mamei mele :). Nu lipseste niciodata de pe masa de Craciun si nu numai. Ne place in general lichiul, insa eu ador combinatia aceasta de nuca si rahat.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3 linguri zahar
  • 250-270 ml lapte
  • 80 ml ulei sau unt topit
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 150 gr smantana
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar pudra
  • 100 gr nuca macinata
  • rahat diverse culori
  • zahar pudra pt pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lichiu cu nuca si rahat:

Punem drojdia la dospit, timp de 10 min.,  in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar. 
Faina o amestecam cu sarea si coaja de lamaie. Turnam drojdia dospita peste faina si cu mana usor amestecam cu faina adaugand pe rand ouale batute si restul de lapte caldut in care am topit zaharul. Framantam cu mana in continuare adaugand spre final uleiul. Framantam pana nu se mai lipeste aluatul de maini.

Acoperim cu un prosop si lasam la dospit la loc cald aprox o ora sau pana isi dubleaza volumul. Din aluatul rezultat intindem doua foi si le asezam in doua tavi unse cu putin ulei.

Pentru umplutura: batem cu un tel oul si adaugam smantana si zaharul pudra.
Ungem fiecare foaie de aluat cu acesta smantana apoi presaram nuca si asezam rahatul taiat cubulete. (pentru a putea taia mai usor rahatul il dam prin zahar pudra).

Mai lasam la dospit 15-20 min, apoi dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 20 de minute. Lasam usor sa se raceasca pt a nu ne arde, apoi servim caldut. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lichiu cu nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (52)

T I M E A 1

04.12.2012, 23:00

Merita ca e gustoasa

Valclaudia 1

01.04.2013, 20:04

desert specific zonei Sibiului...

T I M E A 1

01.04.2013, 22:25

Claudia asa e, desi eu am mancat si in jud Alba la tara la tatal meu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac