MOD DE PREPARARE RETETA Levesa [ supa ] de gaina cu razalai:
carnea se spala , legumele , se curata si se spala .
se pun impreuna cu sare dupa gust , piper , foi dafin intr-o oala cu apa .
eu am preparat in oala sub presiune , timp de o ora .
pt razalai se procedeaza astfel : se bat 2 oua cu putina sare si se framanta cu faina cat cuprinde , rezulta un aluat elastic , acesta trebuie sa fie putin mai tare ca sa poata fi dat prin razatoarea mare . razuind aluatul rezulta razalaii care trebuie lasati la uscat intinsi pe o coala de hartie sau o panza curata . ca sa grabesc procesul eu i-am dat la cuptorul incalzit avand grija sa nu se arda .
razalaii se fierb in apa cu sare , se strecoara si se adauga zeama fierbinte cu morcovi si patrunjel verde .
in partile Salajului , carnea din supa se prajeste in ulei fiebinte pana devine crocante , se adauga si legumele din supa , se prajesc , amestecand sa nu se arda si se servesc calde cu patrunjel verde .
TIPS-URI
1
daca gaina e de casa am pus mai putina carne , fiind foarte grasa .
2
prin prepararea in oala sub presiune , supa ramane limpede
Daca ti-a placut reteta noastra "Levesa [ supa ] de gaina cu razalai" nu uita sa-i faci un review.