Legume in stil asiatic

de Bunica in Mancaruri de post, 1 Aug 2020 | 5411 vizualizari

 

Dulce -picant este preferatul meu, dupa DULCIURI ;) Daca il mai combini cu legumele crocante este o nebunie! Asa ca,vineri la pranz am avut in meniu legume in stl asiatic.

 

INGREDIENTE

  • 500 g. ciuperci champignon
  • o ceapa mare
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 lingurita ghimbir maruntit
  • 2-3 catei de usturoi maruntit
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 g. Slim Pasta
  • 1 ceasca mica apa cat 3-4 linguri
  • 2 lingurisos soia
  • 2 linguri sos dulce -picant
  • 3-4 linguri suc de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume in stil asiatic:

Spalam si curatam ciupercile si le taiem grosier

Luam o tigaie wok punem o lingura de ulei la incins.

Adaugam ciupercile si le sotam 3-4 minute.

Avem grija sa mastecam din cand in cand pentru a nu se lipi.

Luam un castron ,punem in el servetele absorbante si scoatem ciupercile.

Ceapa si ardeiul spalate ,sterse ,le taiem julien.

 Punem in tigaie a doua lingura de ulei si lasam la incins.

Adaugam usturoiul zdrobit pentru 1-2 minute peste care punem ceapa.

Lasam ceapa 2 minute,apoi adaugam ardeiul si ghimbirul zdrobit.

 

 Lasam la foc iute 2 minute.

Peste ele punem ciupercile si cescuta de apa si lasam 5 minute sa fiarbe inabusit punand un capac pe tigaie.

Intr-un castonel amestecam sosul de soiacu sosul dulce-picant.

Pastele Slim Pasta puse in strecuratoare si trecute printr-un jet de apa rece le adaugam peste legume.

Amestecul de sosuri il turnam peste legume dupa ce ai pus pastele  si mai lasi 2 minute.

 

 

Se servesc calde.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi ciupercile preferate.

2

cantitatea de sos dulce-picant poate fi modificata dupa gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume in stil asiatic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chilli con carne vegan