In primul rand vreau sa specific ca, lazanne sunt niste paste dreptunghiulare cu onduleuri pe margine ( ondulate pe margine), ca sa nu am reprosuri, ca nu pot face diferenta intre lasagne si lazanne, pe care le-am avut pe alt site culinar. (pur si simplu am fost jignita de o persoana rautacioasa, si vreau sa evit neplacerile)
Ciupercile se curata si se taie felii subtiri, ceapa verde se taie rondele. Pieptul de pui se taie bucatele mai mici. Punem la fiert pastele in apa clocotita cu sare, si lasam sa fiarba 6-7 min ( atat cat scrie pe ambalaj). Apoi se se scurg si se trec sub un jet de apa rece si se pun deoparte. Intr-o tigaie, se incinge uleiul si se adauga bucatile de piept de pui, se condimenteaza foarte putin, cu sare si piper, si se frig la foc iute pana ce isi schimba culoarea. Apoi se scot din tigaie, intr-un alt vas, se acopera vasul cu staniol si se lasa la odihnit. Intre timp se caleste ceapa verde, in aceasis tigaie cu uleiul ramas si se lasa pana ce se inmoaie. Adaugam ciupercile si sotam impreuna cu ceapa verde, pana ce scade zeama lasata de ele. Cand sunt gata , adaugam ciupercile la pieptul de pui, impreuna cu pastele fierte. Batem oul , adaugam smantana si condimentam cu sare si piper. Oul cu smantana se adauga peste paste si piept de pui cu ciuperci si se amesteca. Pregatim o tava termorezistenta, asezam o hartie de copt, ungem putin cu ulei sau o bucatica de unt si turnanam pastele. Deasupra radem cascavalul si introducem in cuptorul incalzit. Se lasa pana ce se gratineaza, adica devine rumen deasupra.