La cererea expresa a leutului meu m-am pus pe treaba. A cerut o lasagna cu carne de vita si una cu carne de pui. Asa ca m-am pus pe treaba.
Am folosit doua forme ca de chec din silicon, una pentru lasagna cu carne de pui si alta pentru lasagna cu carne de vita. Dupa ce am tocat carnea de pui si vita, am curatat ceapa si am taiat-o marunt, morcovul l-am taiat si l-am dat pe razatoarea mica. Am pus la incins doua tuciulete, in fiecare am pus ulei si am impartit in jumatate ceapa si morcovul si le-am calit, apoi am adaugat in fiecare carnea de pui si carnea de vita si am lasat sa se caleasca pana-si schimba carnea culoarea. Am presarat sare si piper si am pus cate 400 g de pulpa de rosii in fiecare tuciulet si cate o 1/2 cana cu apa si am lasat sa fiarba la foc mic pana scade foarte bine. Pregatim si sosul bechamel. Punem la topit untul adaugam faina si amestecam bine apoi diluam cu lapte. Adaugam sare, piper,cimbru si nucsoara dupa gust si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase sosul. Mozzarella o radem pe razatoarea mare. Ungem cu unt cele doua forme de silicon , pe fund punem un strat subtire de sos de carne de pui peste care asezam o foaie de lasagna, intindem un strat de sos bechamel, strat desos carne, presaram mozzarella, apoi foaie lasagna, sos bechamel, sos carne mozzarella si tot asa pana terminam sosul de carne, deasupra asezam foaie de lasagna, sos bechamel si presaram mozzarella. Asa procedeam si cu sosul de carne vita. Asezam formele in tava de la aragaz, tava in care punem apa si bagam la cuptor pentru cca 45 min sau pana cand incepe sa se rumeneasca frumos deasupra. Am scos formele din cuptor si le-am pun in forme de cozonac sa stea mai stranse ( siliconul se cam labarteaza la cuptor), lasam sa se raceasca, asta ca sa putem sa taiem frumos, cand este calda nu se taie prea bine.