zilele astea am gatit pt nepotul meu,care este inebunit dupa lasagna,asa ca i-am facut de doua feluri,asta a primit nota 20 din partea lui,iar cealalta nota 15.....va servesc deci cu cea mai buna intai )))))))
Se spala vinetele si se taie rondele subtiri de 1/2cm, se sareaza si se lasa cateva minute sa se scurgase si se prajesc in ulei,pe o parte si pe alta,apoi se lasa sa se scurga pe un prosop de hartie.
Rosiile se oparesc si se curata de coaja,apoi se taie cubulete.
Ceapa se curata si se toaca marunt si se caleste putin in ulei,apoi se adauga carnea tocata si se mai lasa putin la distuit.Se adauga rosiile cubulete si vinul,sarea si piperul,se acopera cu un capac si se lasa sa se inabuse vreo 15minute.Adaugam sare si piper dupa gust si patrunjelul tocat,oregano.Se ia vasul de pe foc si se pune pesmetul(lasand deoparte 2linguri),100gr cascaval si un ou batut.
Se caleste faina in untul topit,apoi se adauga incet laptele si se amesteca continuu,pana devine un sos.Se condimenteaza cu sare,piper,nucsoara si suc de lamaie,apoi se inglobeaza doua oua batute si 100gr cascaval.
Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu cele doua linguri de pesmet ramas si se pune un strat de foi de lasagna,unul de vinete,altul de carne si continuam pana terminam cu lasagna peste carne se presara sosul bechamel si se presara branza rasa.
Se da la cuptorul preincalzit timp de 60minute.
Se scoate si se lasa putin sa se raceasca pt a se putea taia frumos.
POFTA BUNA
Sa ne mindrim!!! Reteta Elei a fost preparata la A1 de catre Vladutz in emisiunea Neatza cu Razvan si Dani! Felicitari, Ela! Ma bucur tare mult ca acest site pe care l-am creat practic impreuna cu voi este urmarit de o vedeta TV ca Vladutz!