Cand am facut cannelloni cu carne mi-am propus sa fac si cannelloni cu spanac. Dar nu mi-au ramas suficiente bucati de cannelloni, motiv pentru care am scos repede cateva foi de lasagne si m-am reorientat rapid. Amuzant e ca ne-a apucat si pe mine si pe Oana in acelasi timp. Bine ca sunt diferite retetele...
Intai si intai se inlocuieste cutia de cannelloni din poza cu una de lasagna...
Se pun usturoiul si ceapa la inabusit in ulei de masline. Se adauga spanacul, putina supa de legume, sarea si nucsoara si se lasa la fiert pana scade zeama. Se adauga ouale, se amesteca bine si la final se adauga smantana. Se lasa compozitia la racit.
Intre timp se face sosul bechamel: untul in tigaia incinsa, faina turnata in ploaie si laptele cald precum am spus si la "Cannelloni con carne".
Intr-un vas dreptunghiular se toarna un strat de sos bechamel, se pune o foaie de lasagna, se unge cu sos bechamel, se pune un strat de spanac si pe deasupra se presara mozzarella. Urmeaza o alta foaie de lasagna, sos, spanac, mozzarella... Pe deasupra se pune sos bechamel si mozzarella din belsug. Se da la cuptor cam 30-40 min pana se rumeneste.
Pofta buna!