Lasagna cu piept de pui si ciuperci

de Merisor in Lasagna, 18 Iun 2016 | 5134 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun pentru un prânz gustos și sățios, sau pentru o cină savuroasă decât o lasagna cu piept de pui și ciuperci?
Este de-a dreptul delicioasă!
 

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de lasagna
  • 750 g piept de pui
  • 500 g ciuperci din conservă
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 căpățână de usturoi
  • 400 g pastă de roșii
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • oregano
  • 1 legatură mărar
  • 1 legatură pătrunjel
  • 30 ml ulei de măsline
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 100 g unt
  • 100 g făină
  • 750 ml lapte
  • nucșoară
  • piper
  • sare
  • În plus:
  • 50 g cașcaval afumat
  • 50 g mozzarella
  • frunze de busuioc
  • boia de ardei dulce și iute
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu piept de pui si ciuperci:

Tocăm carnea de pui, o condimentăm cu sare, piper, cimbru, busuioc și oregano și o lăsăm să se odihnească până pregătim celelalte ingrediente.

Tocăm ceapa, radăcinoasele și usturoiul și le inăbușim în ulei de măsline cu puțină apă, apoi, când sunt pătrunse, adăugăm pieptul de pui tocat și amestecăm bine ingredientele.

După câteva minute, adăugăm și ciupercile tocate mai mărunt și scurse bine, iar când toate ingredientele sunt bine pătrunse, adăugăm pasta de roșii.

Lasăm acest sos roșu sa se prepare încă 10 minute, timp în care îi potrivim gustul cu sare și condimente, iar la final, adăugăm verdeața tocată mărunt.

Pentru sosul bechamel, punem untul la topit și desfacem făina în el, apoi diluăm treptat, compoziția obținută, cu lapte fierbinte.

Potrivim gustul cu sare, piper și nucșoară.

Într-o tava de cuptor, așezăm un strat de sos roșu, un strat de sos alb, apoi un rând de foi de lasagna, sos roșu, foi lasagna, sos alb, foi lasagna, sos roșu și tot așa până se termină foile, iar deasupra, peste ultimul rând de foi, întindem un strat consistent de sos bechamel, radem cașcavalul și mozzarella peste el și presăram frunze rupte de busuioc, precum și boia de ardei, nucșoară și piper.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade, pentru 40-45 de minute, sau până când foile de lasagna sunt bine pătrunse. Facem testul cu furculița ca să ne dăm seama.

Servim lasagna cu piept de pui și ciuperci, caldă, alături de murături, salată sau de ce nu, ketchup.

Băieții mei o servesc cu ketchup, iar noi ne-am obișnuit după ei.

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu piept de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mihaelar63 1

04.07.2016, 23:54

Un adevarat rasfat , Merisorule Merita munca o asemenea bunatate . Nucsoara mi-apus capac )

Criss 1

06.12.2016, 15:08

Delicioasa si arata si foarte bine.

kytz 1

16.12.2016, 09:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne tocata de porc