Sunt foarte multe retete de lasagna, foarte multe combinatii. Carnea poate sa difere, fie pui, porc sau vita, este la fel de delicioasa. Se poate face si din legume pentru cei care tin post sau pentru vegetarieni. Oricum ar fi, reteta se pregateste in straturi de paste cu sos bechamel si cu sos de rosii/bolognese. Pentru ca preparatul sa iasa bun, folositi ingrediente de calitate. Stiu ca ma repet, dara daca puneti bun, cu siguranta bun va iesi.
La delicioasa mea lasagna de astazi am folosit doua ingrediente de caliate de la Delikat. Condimente pentru chiftele si amestec de ierburi cu marar. Cu 100% ingrediente naturale, alese cu grija, noile amestecuri de condimente si ierburi sunt micul secret al marilor retete.
Gatesc cu noile condimente Delikat, cu ingrediente 100% naturale.
Pentru foile proaspete de lasagna: ca si la alte retete ale mele, am folosit si de data acesta robotul pentru a face paste. Am pus toate ingredientele in robot si am mixat pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului si se aduna. Daca este necesar, se poate adauga putina apa rece pentru a ajunge la consistenta dorita a aluatului. Se lasa aluatul sa se odihneasca 10-15 minute. Pentru intins foile am folosit o masina de taitei.
Pentru umplutura de carne: se toaca carnea la masina de carne. Se toaca ceapa si usturoiul marunt si se caleste in 3 linguri ulei. Se adauga carnea tocata, se mareste flacara aragazului, se amesteca constant pana carnea se desface si incepe sa se rumeneasca. Se reduce flacara la minim, se adauga rosiile curatate de coaja si taiate cuburi, sarea, piperul si mirodeniile. Se lasa sa clocoteasca 5-7 minute.
Intre timp ne ocupam de ciuperci. Dupa ce sunt curatate foarte bine, se rup ciupercile mai mari in bucati, iar cele mai mici se lasa intregi. Se soteaza ciupercile in unt la foc iute. Se pudreaza cu sare si cu cimbrisor. Se amesteca ¾ din cantitatea de ciuperci cu umplutura de carne. Restul de ciuperci se folosesc pentru decorul de deasupra.
Pentru sosul Bechamel: se pune untul si uleiul intr-un vas cu pereti dublii. Se adauga faina, se ateseca cu un tel tip para si se lasa sa se caleasca 2 minute. Se adauga laptele fierbinte si se amesteca pana sosul se leaga. La final se adauga sare si nucsoara proaspat rasa.
Asamblare: se ia un vas termorezistent si se unge bine cu unt. Se pun cateva linguri de passata pe fundul vasului, se pun un rand de foi de lasgna, un strat de carne cu ciuperci, peste punem cateva bucatele de branza topitoare, apoi cateva linguri de sos de rosii/passata. Se repeta procedeul pana se termina ingredientele. Ultimul strat sa fie de foi de lasagna, peste care punem sosul Bechamel si branza chedar rasa. Se da vasul la cuptorul incins la 170 grade pentru 35-40 minute. La final se pun ciupercile si se mai lasa in cuptor alte 5 minute. Se lasa lasagna sa se tempereze si apoi se portioneaza si se serveste cu mare pofta. Sa va fie de bine!!!
1
Puteti sa faceti cantitate dubla de sos Bechamel si sa puneti pe fiecare strat de foi
2
Nu taiati lasagna imediat ce ati scos-o din cuptor, se va imprastia. Cand este calda, doar atunci se portioneaza