Lasagna cu dovlecei

de adriana65 in Mancaruri de legume, 25 Noi 2012 | 8127 vizualizari

 

Deşi vremea dovleceilor proaspeţi de grădină a trecut , aceştia se mai găsesc în supermarketuri , motiv pentru care vă propun această reţetă de lasagna mai puţin originală, înlocuind pastele cu felii de dovlecei.

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne tocata
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 ceapă mijlocie
  • 400 g roşii pasate
  • 150 ml bulion
  • 1 dovlecel de mărime mijlocie
  • 170 g ricotta
  • 150 g mozzarella
  • 100 g parmezan
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
  • cimbru
  • busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu dovlecei:

Se încinge uleiul într-o tigaie mai încăpătoare, se adaugă ceapa tocată  şi se prăjeşte un minut. Se adaugă usturoiul curăţat şi feliat, se mai lasă 1/2 de minut apoi se adaugă carnea tocată. Se călesc toate, amestecând până când carnea îşi schimbă culoarea. Se adaugă roşiile pasate şi bulionul. Se condimentează cu sare şi piper, se pun busuiocul şi cimbrul,  1/2 căniţă de apă fierbinte, se pune capacul şi se lasă la  la foc mic 30 - 35 minute.

Dovlecelul curăţat se feliază în felii de aproximativ 5 mm, se presară cu sare şi se lasă 10 minute deoparte. Se tamponează apoi cu hârtie absorbantă pentru a îndepărta orice urmă de apă sau umezeală şi se prăjeşte pe grătarul încins. Se lasă câte 1 - 2 minute pe fiecare parte.

Se trage de pe foc amestecul de carne, se adaugă ricotta, se amestecă, apoi se începe asamblarea preparatului într-un vas termorezistent.

Pe fundul vasului se pun 2 linguri din amestecul de carne şi roşii, se pun două felii de dovlecel una lângă alta, pe fiecare felie se pune câte 1 - 2 linguri de amestec şi se presară cu  parmezan. Se repetă straturile terminând cu felii de dovlecel. Mi-au ieşit câte trei straturi pentru fiecare porţie.

 Peste dovleceii din ultimul strat am presărat parmezanul rămas şi felii de mozzarella. Am acoperit vasul cu folie de aluminiu şi l-am dat la cuptor pentru 50 minute la 200 grade. Am scos folia de aluminiu şi am mai dat vasul la cuptor pentru încă 15 minute pentru a se rumeni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de dovlecei