Lasagna cu carne tocata de porc

de Andra_Constantinescu in Lasagna, 26 Oct 2015 | 11687 vizualizari

 

Mi-a placut foarte mult acest preparat pe care l-am mancat pentru prima oara. Delicios a fost! Reteta o am de la o vecina care lucreaza din cand in cand in Italia. Sper sa va placa la fel de mult ca si mie!
Aaa, era sa uit...reteta ei era cu parmezan. Eu nu mi-am permis, asa ca am luat cascaval :)

 

INGREDIENTE

  • Sos Ragù:
  • o ceapa;
  • un morcov;
  • doua tije de apio;
  • 225 ml ulei;
  • 750 g carne tocata de porc;
  • 150 ml vin alb;
  • 500 ml suc de rosii;
  • o lingurita de boia de ardei dulce;
  • sare.
  • Sos Besciamella:
  • 150 g unt;
  • 150 g faina;
  • 1,5 l lapte;
  • o lingurita de nucsoara;
  • sare.
  • In plus:
  • 12 foi lasagna;
  • 250 g Cascaval De Familie Delaco;
  • tava de 20x30 cm.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne tocata de porc:

Sos Ragù:

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare.

Tijele de apio se spala si se taie rondele.

Aceste legume se calesc intr-o tigaie mare cu ulei si putina sare. Se adauga carnea tocata (peste care se pune sare) si se mesteca continuu pana cand scade apa lasata de aceasta. Se pune vinul si se lasa la fiert pana cand scade in totalitate. Se adauga sucul de rosii si boiaua de ardei dulce si se mai lasa la fiert circa o ora, mestecand din cand in cand.

Intre timp se prepara sosul Besciamella:

Untul se topeste intr-un vas inalt, se adauga faina, apoi laptele (treptat), sarea si nucsoara si se amesteca energic si continuu pana cand sosul devine ca o ciulama, dupa care se ia de pe foc.

Asamblare:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-o tava dreptunghiulara se asambleaza lasagna astfel: sos Besciamella + 4 foi lasagna + sos Ragù + sos Besciamella + cascaval ras + 4 foi lasagna + sos Ragù + sos Besciamella + cascaval ras + 4 foi lasagna + sos Besciamella + cascaval ras . Tava se baga la cuptor pentru 25 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne tocata de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu ciuperci si afumatura