este o reteta proprie pe care o fac aproape in fiecare weekend.
Foietajul – se pune margarina la topit si se iau 9 linguri din ea intr-un bol, se pun 9 linguri de ulei peste margarina (pe foc) si cand da in clocot se pune putina faina cat sa iasa o ciulama mai groasa. Se lasa la racit. Peste cele 9 linguri de margarina se pun 2 oua intregi, cele 11 linguri de apa, putin bicarbonat, praf de copt, sare si faina cat cuprinde sa iasa un aluat bun de intins. Se intinde pe planseta cat de subtire se poate, se unge cu ciulamaua racita, se ruleaza si se da la frigider pana se prepara restul compozitiilor.
Sosul cu carne tocata: se pune o ceapa la calit in putin ulei, se adauga carnea toccata, condimente si la sfarsit sosul de rosii.
Sosul de ciuperci: se pune o ceapa la calit in ulei, se adauga ciupercile taiate , cativa graunti de usturoi taiati marunt si ardeiul.
Se fierb si pastele fainoase cu putina sare si apoi se scurg.
Aranjare: foietaj, sosul de carne tocata (se scurge de surplusul de grasime, dar nu prea mult ca pe urma se usuca la cuptor), pastele fainoase peste care se rade cascavalul, sosul de ciuperci de asemeni scurs si foietaj. Se coace cam ½ ora.
Spor la lucru!!!!