Best thing ever!!! Mega delicioasa, n-are cum sa nu va placa!!
pt sosul bechamel:
pt sosul bolognese:
*Prima data am pregatit sosul bolognese:
Am taiat fin ceapa si morcovul si le-am pus la calit in ulei de masline.
Am adaugat peste ele carnea tocata si 1 pahar cu apa. Am lasat sa fiarba la foc mic pana s-a evaporat apa.
Am adaugat apoi sosul de rosii, busuioc, sare si piper. Am lasat 20 de minute pe foc.
Cu 5 minute inainte de final am pus si patrunjelul tocat.
*A urmat sosul bechamel:
Am topit untul intr-o tigaie.
Am adaugat faina si am omogenizat.
Apoi am adaugat treptat laptele amestecand continuu.
Am adaugat sare, piper alb si nucsoara.
*Asamblarea:
Intr-un vas cu apa fierbinte am scufundat pe rand fiecare foaie de lasagna timp de 1 minut. Nu e neaparat necesar dar eu am vrut sa fiu sigura ca nu vor ramane nefacute in timpul coacerii.
Intr-o tava am pus cateva linguri de sos bechamel, l-am intins uniform apoi am adaugat un rand de foi.
Am adaugat inca un strat de sos bechamel apoi unul de sos bolognese. Am pus si cascaval ras pe fiecare strat.
Continuam asa cateva straturi.
La final punem un strat de foi, sos bechamel si cascaval ras.
Am pus tava la cuptor la foc mediu. Pe cutie scria sa o acopar cu folie de aluminiu, dar eu am lasat-o descoperita.
Am lasat-o aproximativ 40-45 de minute. Daca va place mai rumena la suprafata mai merge lasata inca 10 minute.
E mega, mega delicioasa! Necesita ceva timp si rabdare dar merita din plin!