Lasagna

de Oana in Lasagna, 2 Mai 2009 | 27297 vizualizari

 

Am gasit reteta pe spatele cutiei de paste si am incercat-o, a iesit foarte buna si nu e prea complicat de facut.

 

INGREDIENTE

  • o cutie de paste lasagna
        Sos bolognese:
  • 400 g carne tocata
  • o cutie de 400 g rosii in bulion
  • 3 linguri ulei de masline
  • o ceapa
  • un morcov
  • 2 catei de usturoi pisati
  • sare
  • piper
  • salvie
  • rozmarin
        Sosul bechamel:
  • 4 linguri cu unt
  • 4 linguri cu faina
  • 1/2 l lapte
  • o lingura cu parmesan
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • parmesan sau cascaval ras, deasupra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Incepem cu sosul de carne: calim in uleiul de masline ceapa taiata cubulete, morcovul ras si usturoiul. Adaugam carnea si lasam la inabusit, apoi rosiile cubulete. Adaugam un pahar cu apa sau supa de legume si lasam pe foc 45 min. Condimentam dupa gust cu sare, piper, salvie si rozmarin.

Pentru sosul bechamel punem untul la topit, presaram faina si apoi adaugam treptat laptele, amestecand continuu. Lasam pe foc pana se ingroasa putin si condimentam.

Ungem un vas de iena cu unt si punem un rand de foi lasagna, si sos bolognese in straturi.

Peste fiecare strat se presara parmesan. deasupra se pune sosul beshamel, cateva fasii de unt, eu am pus si putin suc de rosii.

Acoperim cu folie de aluminiu si lasam la cuptor 20 min. Luam folia, punem cascaval ras si mai lasam 10 minute.

Se poate servi cu smantana.


Italian Food: How To Make Lasagna
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

jolygina 1

22.05.2011, 01:41

ce mult imi place reteta asta super vreau o portie

Pushaa 1

27.01.2014, 13:14

buna

babi5 1

27.01.2014, 14:33

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne tocata