Lapte de pasăre

de gaby_duceag in Dulciuri, 30 Mai 2010 | 107670 vizualizari

 

Am citit ieri reţeta într-o revistă..azi am vazut-o postată de Nadina şi cum n-aveam nimic dulce preparat in casa...am executat-o

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă
  • 1 l lapte
  • 3-4 plicuri zahăr vanilat
  • 10 linguri zahăr
  • 2 linguri amidon alimentar
  • frişcă pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasăre:

Laptele se pune la fiert. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă 5 linguri zahăr. Se bat pâna se-nţepenesc în castron. Când laptele a dat în clocot se opreşte focul şi se iau cu lingura " bulgări" din albuşurile bătute adăugându-se în laptele fierbinte. Se lasă 4-5 minute întorcandu-se pe ambele parţi. Se scot într-o strecurătoare.

Gălbenuşurile se mixează cu zahărul ramas şi  amidonul şi se adaugă în lapte. Se pune din nou la fiert amestecându-se până la îngroşare.

Se repartizează bulgăraşii în boluri, se toarna sos (dupa ce s-a răcit, bineînteles ) şi se decoreaza cu frişcă.

 

Claaar că n-am avut răbdare sa-l las la frigider. E un desert foarte fin şi rapid ;)

 

TIPS-URI

1

în lapte am mai adaugat 2 linguri pline cu zahăr; mie-mi place mai dulce

2

ce frumos absorb bulgăraşii sosul de zici ca-s sugative :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasăre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere