Cunoscut sub denumirea de Schneeeier,in Austria Schneenockerl mit Kanarimilch,in Polonia Zupa nic,in Ungaria Madartej.Acest desert este foarte apreciat in mai multe tari europene.
Intai se separa galbenusurile de albusuri.
Intre timp se pune laptele la fiert la foc mic.
Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare,in timp ce mixam adaugam doua linguri de zahar pudra.
Galbenusurile se mixeaza cu 7 linguri de zahar pudra.
Cand este laptele fierbinte,se formeaza cu lingura galuste sau bulgarasi de albus batut spuma.In lapte se adauga vanilia Bourbon.
Se aseaza bulgarasii cu grija in lapte,cam trei ,patru,se lasa sa se umfle,apoi se scot cu o paleta.Se repeta procedura.
Se pun cu grija intr-un castron separat.
In laptele in care s-au fiert toti bulgarasii,se adauga crema de galbenus.
Se lasa la racit ,apoi se pun bulgarasii deasupra.
Se poate adauga si putina coaja de lamaie.
Se decoreaza cu nuci,alune sfaramate si prajite in tigaie.
1
Coaja de lamaie nu se pune in laptele fierbinte.
2
Alunele sau nucile sfaramate si crocante ii dau un gust deosebit.