Lapte de cocos

de anca_rm in Bauturi, 26 Mai 2015 | 4777 vizualizari

 

In ultima vreme am incercat multe retete din care am exclus lactatele din lapte de vaca si capra precum si carnea . Sunt multumita de retete si cred ca as putea sa renunt destul de usor la carne si lapte , dar nu o voi face .
Voi incerca sa renunt la ele doar partial si sa le consum mai rar decat o faceam pana acum.
Uitandu-ma prin magazine am vazut lapte de ovaz, de orez, de soia , de migdale dar si lapte de cocos.
Daca dati o cautare pe net o sa gasiti multe retete , cam toate au acelasi principiu . Unii enumara beneficiile nucii de cocos in alimentatie, altii fac si unt si fulgi . Eu am incercat si va arat si voua ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • -1 nuca de cocos
  • -2 pahare apa
  • -vanilie, scortisoara etc
  • -miere de albine (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de cocos:

Intr-un pahar golim nuca de cocos de apa din ea . Daca nu aveti cine sa o bea o vom pune si pe ea in lapte. Spargem nuca de cocos , scoatem miezul si curatam de partea maro.

Cu ajutorul unui robot maruntim nuca de cocos.

Intr-un blender punem nuca maruntita, 2 pahare de apa plus apa din ea, miere de albine sau alt indulcitor si aromele si pornim blenderul . Lasam sa mearga cam 3 minute . Eu nu am folosit indulcitor si nici arome, dar daca va place ceva in mod deosebit puteti pune ce doriti.

Cu ajutorul unei strecuratori strecuram laptele .

Laptele obtinut daca il punem in frigider pentru cateva ore se va allege . Deasupra se va ridica untul de cocos pe care il putem foflosi ca atare sau prin incalzire usoara acesta se dizolva si se poate folosi ca si lapte.

Noi l-am baut proaspat facut , deci nu a fost cazul de stat in frigider.

Restul de nuca se poate folosi la prajituri  . Eu am pus-o in congelator si o voi folosi candva . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vin fiert