De mult aveam de gand sa fac, si acum i-a venit randul.
Ca la bucatarasi acasa!
Se dizolva drajdia in putin lapte caldut, 1 lingurita de zahar si 2 linguri de faina.
Se lasa 10-15 minute la crescut.
Se pune intr-un castron faina, sarea, drojdia crescuta, smantana, laptele caldut si se amesteca bine.
Se framanta pana la omogenizarea ingredientelor (5-7 minute).
Se lasa la crescut o ora, pana isi dubleaza volumul.
Se ia cate o bucata de aluat si se intinde cu mana pe planseta unsa cu ulei.
Grosimea trebuie sa fie aproximativ de 5 mm.
Se prajesc in ulei incins (baie de ulei) 2-3 minute pe fiecare parte.
Se scot pe un servet absorbant.
Se pune deasupra smantana si branza sau cascaval.
Sunt foarte bune si cu gem de care va place (la origine: magiun de prune).
Pofta Buna!
1
Daca se fac prea subtiri, devin crocante.