Langosi de post

de delia64 in Dulciuri, 3 Apr 2014 | 12261 vizualizari

 

Danuta , nora mea a avut pofta de langosi , cu mare drag am trecut la treaba , iata ce a iesit !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. faina alba
  • 1 cub de drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 500 ml. ulei
  • 700 ml. apa calduta
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi de post:

Se pune drojdia la crescut cu zaharul si 100 ml. apa calduta .

Se cerne faina si se amesteca cu drojdia crescuta  , o lingurita sare si restul de apa .

Se framanta bine aluatul pana cand se desprinde de mana si face basicute .

Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul , aproximativ 30 de minute .

Se ung mainile cu ulei si se rup bucatele de aluat  pe care le intindem pe planseta .

Punem uleiul la incins , eu folosesc o cratita de tuci in care se fac tare bune .

Prajim langosi pe ambele parti pana capata o culoare rumena .

Se servesc calzi .

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Se pot servi cu telemea rasa si smantana .

2

Si cu mujdei de usturoi sunt tare buni langosii .

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Langosi cu branza sarata