Langosi cu smantana si cascaval

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 30 Iul 2010 | 21820 vizualizari

 

sant super bune ,merita sa le incercati, cel putin la noi in ardeal asa se zic LANGOS

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 400 apa
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 50 g drojdie
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • smantana mai groasa nu foarte subtire 200 g
  • cascaval ras 400 g
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi cu smantana si cascaval:

Se framanta aluatul din faina ,zahar,ulei,sare,oua si apa calduta amestecata cu drojdia.Se pun toate in masina de paine si se lasa la programul  de framantare si  dospit.

Cand aluatul e dospit se scoate din masina de paine, se taie in bucatele si se da forma de langos cu mana unsa cu ulei sau cu sucitorul, cum va e mai usor,apoi se coc in ulei foarte bine incins.

Se coc si gogosele foarte mici care se pun deasupra(arata mult mai bine decat simpla iar  pitici au zic ca cele mici sant mai bune,ha ha)

Cand langosul e gata se ia, se pun 2-3 linguri de smantana, apoi cascaval ras(cat va lasa inima ,dar e bun cu mult cascaval sau branza rasa telemea) iar peste se pun bilute din aluatul de langos,cele mititele

Se servesc calde. Sant minunate.

TIPS-URI

1

se pot servi si cu ketchup dulce ,picant

2

se pot pune la microunde 1-2 minute sa se topesca cascavalul

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu smantana si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (411)

nadina73 1

02.08.2010, 00:37

bunimultam

aglaia 1

24.10.2018, 00:37

Excelenta. Multumesc pentru aceasta reteta , mu am mai mancat demult asa mancare gustoasa, foarte buna si aspectoasa.

abstract01 1

03.08.2020, 22:50

super buna si aspectoasa!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv