Mor dupa prajitura asta dulce-acrisoara si asa cum o stiam eu nu am gasit reteta nicaieri......ceea ce vedeti e ''opera'' mea in intregime :))
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga apa pe rand cate o lingura mixand in continuare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste. Se amesteca galbenusurile cu coaja de lamaie si se adauga la albusuri. Se adauga si faina putin cate putin amestecand incet.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se tapeteaza o tava, ideal ar fi de 20/30 cm sa se poata taia blatul in doua pe orizontala. Se toarna aluatul in tava si se niveleaza, apoi se coace la foc mic 25-30 de minute. Se face testul cu scobitoarea si se lasa sa se raceasca.
Se amesteca zaharul cu amidonul pentru crema, apoi se pun ouale si zeama stoarsa de la lamai(cam 250-300 ml). Se fierbe crema pana se ingroasa, apoi se da la rece. Untul la temperatura camerei se amesteca cu crema rece, se lasa deoparte 2-3 linguri de crema, apoi se umple blatul. Crema ramasa se intinde deasupra si se presara cocos peste ea.
Pofta buna!
1
daca nu va place acrisoara puteti folosi 2 lamai si completati cu suc de portocale pana la 300 de ml cat trebuie la crema
2
acuma, ca sa iasa si mai pufosenie de prajitura ar trebui 10-12 oua, da' de unde atatea dupa paste? :))