Lahm bi ageen(carne pe aluat)

de aziz in Aperitive / Garnituri, 20 Aug 2011 | 3457 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • o lingura zahar
  • sare
  • 250 gr carne tocata vita ,oaie
  • o ceapa
  • o rosie
  • usturoi
  • un vf de lingura camun(chimen)
  • paprika
  • sare si piper
  • putin ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lahm bi ageen(carne pe aluat):

      Facem un aluat din faina ,drojdie ,zahar si putina apa calduta .Daca aluatul este lipicios il ajutam cu o manuta de ulei de masline .Acoperim cu folie de plastic castronul si lasam la crescut.Intindem foi subtiri de lungimea tavii in care coacem(vz foto)Umplutura :taiem ceapa marunt si rosia cubulete (o decojim in apa clocotita inainte)si le punem la calit intr-o tigaie cu putin ulei.Adaugam apoi carnea tocata si usturoiul +condimentele si lasam la prajit impreuna (pana scade de tot).Lasam sa se racoreasca si apoi punem peste foiile unse cu putin ulei de masline.Se poate adauga deasupra seminte de pin.Dam la cuptorul preincalzit 200 grade pana se rumenesc 15-20 minute.Eu zic ca sant perfecte pentru o cina fara pretentii :)))Eu am incercat si cu branza una dar mai buna e fara:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Lahm bi ageen(carne pe aluat)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

rodica_m 1

28.09.2011, 12:44

am mancat asa ceva....la un fast food turcesc...buna idee..se poate face si acasa!!! este delicios!!!

aziz 1

29.09.2011, 08:38

Sidy chiar ca merita!

aziz 1

29.09.2011, 08:39

rodica ma bucur ca iti place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cosulete cu salata cu ciuperci