Kremowka Papieska sau prajitura Papei

de Adinuta in Prajituri, 2 Feb 2012 | 8396 vizualizari

 

Acum ceva vreme am bantuit pe internet in cautarea acestei retete minunate ce seamana cu cremsnitul bine cunoscut ... de fapt retetele sunt foarte multe si diferite intre ele, asa ca am ales una care sa nu aiba blatul clasic fratuzesc, ci mai de biscuite. Mi-a placut foarte mult cum a iesit la gust. Cred ca pe undeva oi fi gresit insa ceva cu aluatul pentru ca mi s-a parut greu de intins, parca se rupea ... sau asa o fi trebuit sa iasa, nu stiu, pentru c-a fost prima data cand am incercat-o si fara alte indrumari. Adevarul e ca am facut-o un pic in graba, insa daca a iesit asa buna facuta facuta in fuga, cred ca un pic migalita iese si mai buna :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 225 grame unt
  • 3 cani faina
  • 3 linguri apa
  • 3 galbenusuri
  • putina sare
  • Crema:
  • 2 cani lapte
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 3/4 cana zahar
  • 1/3 cana faina
  • putina sare
  • 6 galbenusuri
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kremowka Papieska sau prajitura Papei:

Pasul 1: Amesteca untul moale cu faina. Galbenusurile se amesteca bine cu apa, apoi se adauga in faina cu unt. Se framanta bine. Aluatul se imparte in doua, se intend doua foi pe hartie de copt si se dau la cuptor pentru 30 de minute. Eu nu am impartit in doua, ci am copt o foaie mare. Aluatul se taie cumva patratele, dar nu de tot, ci doar pentru a se taia mai usor cand este copt.

Pasul 2: Amesteca laptele cu vanilia. Intr-o oala cu fund dublu, amesteca zaharul, faina, sarea si galbenusurile. Amesteca bine, apoi adauga laptele cate putin. Se pune oala pe foc la temperature medie, amestecand mereu, avand grija sa nu se prinda.Cand incepe sa fiarba se mai tine pe foc timp de 3 minute, amestecand mereu. Cand este gata, se ia de pe foc, se toarna intr-un bol si se lasa la racit, amestecand din cand in cand. 

Pasul 3: Cand crema s-a racit suficient se imparte in mod egal pentru jumatate dintre patratelele de aluat si se asambleaza cate doua. Am citit ca daca e prea moale crema, se umple in tava, se da la frigider si se serveste peste cateva ore. Eu n-am avut rabdare si am mancat asa, cu crema fiind inca moale :p Am pudrat cu zahar vanilat. Pozele nu-s prea reusite, era cam intunecos cand am facut prajitura. Blatul poate pare cam teapan, ca de biscuit, dar este sfaramicios, usor umed, moale si merge de minune cu crema.

 Afla o poveste despre prajitura AICI :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Kremowka Papieska sau prajitura Papei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (61)

RuxyRux 1

07.02.2012, 19:37

La multi ani si aici Adinuta scumpa!!! Sa fii iubita!

lia maria 1

07.02.2012, 20:15

La multi ani cu fericire, bucurii si realizari !

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 23:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec bicolor