Krapfen este un dulce de origini austriece care a fost preluat si in Italia sub un alt nume.Aici in Emiglia-Romagna unde locuiesc eu se numesc "bomboloni".Originalul krapfen,cel austriac era umplut cu marmelata de caise,aici insa se umple cu crema pasticcera.Este fff bun la micul dejun cu un pahar de lapte si cafea.
Se amesteca faina cu zaharul,praful de sare,.Se face o gropita in mijloc unde se pune oul,untul moale,aromele...
Drojdia se topeste in laptele caldut,apoi se adauga la restul ingredietelor.
Se framata un aluat molcut(chiar daca vi se pare ca e prea moale si mai trebuie faina nu mai adaugati)care se lasa la crescut pentru 30 minute intr-un loc caldut...dupa ce a crescut aluatul,se imparte in circa 18 bucati...din care se formeaza bile pe care le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt si presurata de faina...Dupa ce le asezam pe toate le "turtim"putin,apoi le lasam la crescut cam o ora si jumatate...
Dupa ce au crescut le prajim in ulei fierbinte(180 grade) si le scoatem pe hartie de bucatarie(care va absoarbe uleiul in exces)...
Dupa ce sau racit ,le umplem cu crema pasticcera si le pudram cu zahar