Kohlrabi subji

de Anamaria7 in Mancaruri de legume, 22 Mai 2011 | 7278 vizualizari

 

Prima data cand gatesc cu ingredient principal gulia (kohlrabi). Si am fost foarte foarte placut surprinsa de gustul diferit al acestei legume. Nu credeam ca poate diferi foarte tare de dovlecel/telina etc, dar m-am inselat. Reteta este dupa una indiana, eu am mai adaugat dovlecel.

 

INGREDIENTE

  • 1 gulie
  • 1 dovlecel
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 chilli
  • 1 lgt boia de ardei iute
  • 1/2 lgt zahar brun
  • 1 lgt seminte de mustar
  • 2 lgt chimen
  • sare
  • ulei pentru calit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kohlrabi subji:

Punem semintele de chimen in ulei incins, iar cand incep sa pocneasca adaugam ceapa taiata solzisori si usturoiul tocat. Cand ceapa a devenit sticloasa punem si rosia taiata feliute si boiaua.

Intre timp, gulia si dovlecelul se curata de coaja si se taie cubulete. De la gulie putem folosi si frunzele, daca sunt proaspete. Cand rosia s-a muiat, adaugam gulia, putina sare, zaharul si punem 1 cana de apa. Lasam sa fiarba la foc mic, iar cand e aproape gata punem si dovlecelul. Cand totul a fiert verificam gustul si mai condimentam cu sare/mai adaugam chimen daca vrem.

TIPS-URI

1

Nu trebuie adaugata multa apa, gulia si dovlecelul lasa si ele apa, mai ales dupa ce punem sare.

2

Se poate servi cu sos de usturoi si paine libaneza (lipii).

Daca ti-a placut reteta noastra "Kohlrabi subji" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Anamaria7 1

25.05.2011, 07:26

))))))) gaby, pai sa stii ca DE AIA as cere si eu zilniiiiiiiiic de ce? DE AIAAAA

mamaieelena 1

25.05.2011, 07:26

Bucataras Medi 1

25.05.2011, 18:38

interesanta................

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Legume la tigaie