De foarte mult timp am vrut sa pregatesc aceasta prajitura, dar din lipsa de lapte condensat si timp pentru a-mi comanda, tot am amanat...si rau am facut...este o prajitura atat de buna incat de acum incolo sigur imi voi face un stoc mare de lapte condensat :) Inspiratia pentru aceasta reteta mi-a fost din nou
Miha
, careia ii multumesc si o servesc cu inca o felie mareee de Kinder Pingui! :*
Facem 2 blaturi astfel: galbenusurile le batem cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o spuma cremoasa. Faina o amestecam cu praful de copt, grisul si cacaoa si adaugam la crema de galbenusuri. Adaugam apoi treptat laptele, uleiul si mierea. Separat batem albusurile spuma tare cu un strop de sare si incorporam incet cu o lingura de lemn in amestecul de galbenusuri. Turnam amestecul intr-o tava (23/33) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit circa 20 minute.
Intre timp vom pregati crema. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Laptele condensat il amestecam cu 50 ml lapte, iar in restul de lapte incalzit dizolvam gelatina scursa de apa in care am hidratat-o. Amestecam pana se dizolva complet si o adaugam in laptele condensat, mixand usor. Smantana pentru frisca o batem cu zaharul vanilat pana devine tare, apoi o incorporam treptat si usor in amestecul de lapte condensat. Lasam la rece pana cand se intareste putin.
Intindem jumatate din crema pe un blat (racit) si dam din nou la rece, timp in care vom pregati prima glazura. Punem toate ingredientele intr-un vas si le topim la foc mic. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Turnam peste crema si intindem usor avand grija sa nu se amestece cu crema. Dam din nou la rece pana se intareste glazura, apoi intindem cealalta jumatate din crema, acoperim cu al doilea blat si intindem uniform a doua glazura, care o pregatim exact la fel ca si prima glazura, doar ca o intindem calda. Dam din nou la rece pana se intareste glazura de deasupra.
Se taie cu un cutit bine ascutit si umezit cu apa fierbinte.
Pofta buna!