M-am inspirat din reteta lui vio-dreams, cu mici modificari la cantitate si condimente, nu am pus busuioc si maghiran si nu am copt ardeii, iar in loc de rosii am pus bulion de casa. Rezultatul bun-bun, mie imi place (poate un picut prea dulce dupa gustul meu), dar am respectat cantitatea de zahar. Data viitoare o sa pun mai putin si frunza de telina mai putina fiindca fierbind inmpreuna da o tenta de usor amarui. Multumesc vio-dreams
Am curatat ardeii, i-am spalat si i-am dat prin masina de carne cu sita mica, am curatat si ceapa si la fel am dat prin sita mica storcind-o bine de zeama lasata. Apoi am pus intr-o oala de inox cu fund gros, am adaugat sarea, piperul, foile de dafin, ardeii iuti, cateii de usturoi zdrobiti si bulionul si am lasat sa fiarba la foc mic pina scade la jumatate. Apoi am dat prin sita de bulion (veche ca si mine, dar buna) am obtinut o pasta fina de tot. Am adaugat zaharul, otetul si uleiul si am mai lasat la fiert impreuna cu o aspirina inca 30 minute. Am pus in sticlute bine sterilizate din timp apoi le-am acopert cu o patura groasa lasind la cald pina a doua zi. Ketchupul este gata bun pentru a fi folosit .
1
Dupa parerea si gustul meu se mai pot adauga 2-3 catei de usturoi in plus
2
Zahar iarasi mai putin ,cred ca 150 de grame este suficient
3
Si frunze de telina mai putine fiindca da o tenta de amarui fierbind atit de mult