Käsespätzle sau galuscute cu branza

de danakarin in Paste, 8 Feb 2012 | 27995 vizualizari

 

Käsespätzle sunt un soi de galuste cu branza, foarte popular in sudul Germaniei, in Austria si in Tirol.

 

INGREDIENTE

  • pentru 4 portii:
  • 5 oua
  • 400 g de faina
  • 50-100 ml de apa
  • sare
  • 50 g unt
  • 300 g de cascaval gen Emmentaler
  • un vas incapator pentru fiert
  • o presa de spätzle sau o sita cu ochiuri mari
  • o forma mai inalta pentru cuptor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Käsespätzle sau galuscute cu branza:

Amestecam faina cu ouale, saram  si adaugam putin cate putin apa, pana obtinem un aluat destul de vartos, care, insa, poate fi trecut prin sita cu ajutorul unei spatule de lemn. Intre timp punem 2-3 litri de apa la fiert. Trecem aluatul prin sita , deasupa oalei cu apa clocotita, si fierbem galuscutele obtinute, pe rand, pana se ridica la suprafata, le scoatem si le asezam intr-o forma inalta, unsa cu unt, un strat de Spätzle, un strat de cascaval ras, din cand in cand putin unt, ultimul strat fiind cascaval. Dam al cuptor pentru 20 de minute. Putem presara frunza de patrunjel tocata marunt, sau ceapa prajita crocant. Servim cu o salata de rosii sau cu o salata verde.

Spätzle fara cascaval sunt o minunata garnitura la o tocanita de carne !

Daca ti-a placut reteta noastra "Käsespätzle sau galuscute cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

babi5 1

07.10.2013, 10:23

- Andreea - 1

07.10.2013, 17:16

Ce bine arata

Miranda_Erika 1

10.02.2014, 22:21

Nu gasesc nicaieri o presa pt spatzle ;(

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste conchiglioni (maxi scoici) umplute