Pentru sos: se pun capsunile in blender impreuna cu zahar, dupa care se fierb cam 20 de minute, pana scade sosul.
Stafidele se pun in apa cu esenta de rom pentru 20 de minute. Intre timp se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare pana iese o spuma moale. Galbenusurile se bat cu 3 linguri de zahar, pana devin de un galben pal, dupa care se adauga zaharul vanilat, laptele si faina si se mixeaza bine, Se adauga albusurile, amestecand incet cu o lingura, de sus in jos, si se lasa la odihnit 10 minute.
Se topeste apoi o lingurita de unt in tigaie, la foc mediu, se pune un polonic din compozitie, se adauga stafidele scurse, se lasa cam 3 minute, pana se prajeste putin pe fund, dupa care se intoarce "clatita", se rupe in bucati cu o lingura de lemn si se mai lasa un minut pe foc.
Din aceasta cantitate se pune cam de 4-5 ori cu polonicul (se repeta de 4-5 ori tot ce am scris de la ultima etapa, cu unt).
Se presara zahar pudra. Merge super cu sos de capsuni, dar si cu compot sau orice sos de fructe.
Este delicios !! Mult mai delicios decat arata :)