Kafta libaneza

de simona72 in Oaie, 21 Feb 2013 | 9838 vizualizari

 

Azi am avut pofta de multe mirodenii cu carne. M-am pornit la cumparaturi si am ajuns la macelarie. Prima oara am vrut sa fac o tocanita, dar mai apoi am vazut carne de mioara si am vrut neaparat ceva arabesc si plin de mirodenii. Asa a iesit aceasta reteta pe care o vazusem mai demult si am facut-o dupa gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne in amestec(oaie cu porc)
  • un ou
  • 3 catei de usturoi
  • seminte de chimen
  • seminte de coriandru
  • sare
  • piper
  • pasta de ardei iute
  • scortisoara
  • un praf de sumac
  • verdeturi proaspete:patrunfel, busuioc, menta
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kafta libaneza:

Carnea se spala si se curata de pielite, se da prin masina de tocat, se pune in castron si se adauga celelalte ingrediente: oul, usturoiul pisat, scortisoara macinata, sumac cit iei intre doua degete, semintele de chimen si coriandru pisate in mojar, sare, piper dupa gust, ardei iute cit dorim de iute, verdeturile tocate marunt. Se amesteca cu mana pina se incorporeaza toate ingredientele si se da la frigider pt o ora.

Betele de frigarui se pun in apa, iar cind carnea a stat suficient in frigider o scoatem si cu mina luam carne cit pt o chiftea mai mare si o facem sul pe batul de frigaruie. Se prajesc pe gratar sau in tigaie grill.

Am servit-o alaturi de salata. Pofta buna!!

TIPS-URI

1

mie mi-au iesit 12 bucati, cite 4 de fiecare

Daca ti-a placut reteta noastra "Kafta libaneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Krystyan Trendy 1

25.11.2013, 12:59

interesanta reteta

mihaelar63 1

06.03.2014, 00:32

Kafta sunt delicioase

simona72 1

06.03.2014, 09:16

Intradevar Miha, sunt. Chiar trebuie sa repet reteta asta.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Kafta