O delicatete culinara, nu stiu daca ma poate contrazice cineva, uitati de calorii.
Carnea se curata de eventualele impuritati si se taie cubulete potrivite. Punem pe foc o oala cu fundul gros si pentru inceput, pana incepe sa topeasca putina grasime, adaugam o mana de slanina in oala. Cand s-a format grasime topita in oala, adaugam si restul de slanina taiata si amestecam din cand in cand, pana se rumeneste slanina. Cand amestecam si sunt aproape gata, adaugam si sare dupa gust.
Scoatem jumarile intr-un castron in care am asezat prosoape de hartie, pentru a mai absorbi din grasime. Pot fii servite pe un platou, atat calde cat si reci, cu ceapa rosie si branza. Deja imi ploua in gura:))))
Pofta buna!
1
Daca nu vreti ca jumarile sa fie moi, puneti sarea dupa ce le-ati scos de la prajit.
2
Slanina este de preferat sa fie de pe burta porcului, sa aiba putina carne si fara sorici.