Jumari de porc

de MIUTA in Porc, 3 Iun 2011 | 10038 vizualizari

 

De foarte putin timp am inceput sa gatesc si cu untura de porc.Nu stiu cat este de sanatoasa sau nu este dar imi place gustul cartofilor prajiti in untura,varza calita,etc.
Folosesc mai mult ulei dar gatesc din cand in cand si cu untura.
Asa ca am hotarat sa fac eu untura si sa pap si jumarile rezultate prin topire.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg slanina proaspata de porc
  • 100 ml apa
  • sare
  • 50 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari de porc:

Se taie slanina cubulete sau betigase dupa preferinta.

Se pune intr-o oala incapatoare pe foc slanina cu 100 ml apa.

Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn.

Slanina se prajeste si astfel obtinem jumarile si untura.

Untura se trece printr-o strecuratoare astfel raman jumarile si se pot presa usor sa se scurga grasime.

Se pun intr-un vas.Se adauga sare dupa gust si se stropesc cat sunt fierbinti cu lapte.

Se servesc cu ceapa rosie,rosii sau mustar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Budincă de pâine - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 09:44

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

pe 30.09 la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

pe 30.09 la 16:32

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Jumari