Jumari de porc

de MIUTA in Porc, 3 Iun 2011 | 10077 vizualizari

 

De foarte putin timp am inceput sa gatesc si cu untura de porc.Nu stiu cat este de sanatoasa sau nu este dar imi place gustul cartofilor prajiti in untura,varza calita,etc.
Folosesc mai mult ulei dar gatesc din cand in cand si cu untura.
Asa ca am hotarat sa fac eu untura si sa pap si jumarile rezultate prin topire.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg slanina proaspata de porc
  • 100 ml apa
  • sare
  • 50 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari de porc:

Se taie slanina cubulete sau betigase dupa preferinta.

Se pune intr-o oala incapatoare pe foc slanina cu 100 ml apa.

Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn.

Slanina se prajeste si astfel obtinem jumarile si untura.

Untura se trece printr-o strecuratoare astfel raman jumarile si se pot presa usor sa se scurga grasime.

Se pun intr-un vas.Se adauga sare dupa gust si se stropesc cat sunt fierbinti cu lapte.

Se servesc cu ceapa rosie,rosii sau mustar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari de porc" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu jumări