Aluat: Punem toate ingredientele intr-un vas si framantam pana se leaga compozitia.
Aluatul se pune intr-o folie de plastic si se da la rece pentru 10 minute, nu mai mult.
Dupa ce au trecut cele 10 minute, scoatem aluatul de la rece si il in impartim in 6 parti egale.
Pe masa infainata, intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie de cca. 0.5 cm grosime.
Decupam cu o forma rotunda fursecurile, le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit pentru 5-10 minute, sau pana se rumenesc usor pe talpa.
Dupa ce am terminat de copt fursecurile, pregatim crema.
Pentru crema: punem 400 ml lapte la fiert intr-un ibric.
Intr-un vas punem faina, zaharul, esenta de vanilie, galbenusurile si omogenizam adaugand treptat laptele ramas.
Cand laptele din ibric incepe sa fiarba, luam ibricul de pe foc, adaugam compozitia precedenta, punem din nou ibricul pe foc si lasam sa fiarba pana cand budinca se ingroasa.
Se lasa apoi sa se raceasca.
Dupa ce budinca s-a racit, mixam margarina spuma cu zaharul pudra, apoi adaugam treptat cate o lingura de budinca si omogenizam.
Luam cate 2 fursecuri si le lipim intre ele cu putina crema.
Dupa ce terminam de umplut fursecurile, pregatim glazura topind ciocolata impreuna cu laptele pe baie de aburi.
Glazuram fiecare isler in parte, apoi le lasam cateva ore pentru a se inmuia.
Sa aveti pofta!
1
Din ingredientele precizate mai sus obtinem aproximativ 160 de fursecuri, iar lipite cate 2 obtinem 80 de islere.