Islere

de Miha in Prajituri, 27 Apr 2010 | 10027 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • esenta de rom
  • 5 g praf de copt
  • 350 g faina
  • 150 g nuca
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri lapte
  • 150 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 150 g unt
  • Glazura:
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura mare de unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere:

Se feaca untul moale la temperatura camerei cu zahar, pana devine ca o crema. Se adauga un praf de sare, oul si esenta de rom. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit nuca macinata.

Laura, cea de la care am preluat reteta zice ca la sfarsit se mai adauga si 2-3 linguri de smantana, dar mie mi s-a parut prea moale compozitia si n-am mai pus.

Aluatul obtinut se da la rece pana se intareste considerabil.

Se intinde pe masa infainata si se taie cerculete cu gura unui pahar mic. Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc usor.

Crema:

Galbenusurile se feaca cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga amidonul si laptele si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine-marine si se fierbe pana compozitia incepe sa se ingroase. Se lasa la racit apoi se amesteca cu untul moale.

Glazura:

Cacaoa se amesteca cu zaharul apoi se desface cu apa calduta. Se pune pe foc si se fierbe amestecand continuu pana se topeste zaharul. Se adauga si untul si se da deoparte.

Jumatate din cantitatea de "cerculete" se glazureaza, cealalta se unge cu crema. Se lipesc doua cate doua, se ung marginile cu putina crema apoi se tavalesc prin nuca macinata.

Delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mena29 1

27.04.2010, 14:43

Cele mai frumoase islere la favorite cu ele

dicarmencitta1957 1

27.04.2010, 18:25

Sunt tare frumusele si sunt sigura ca si gustoase,5 furculite si am trecut-o la favorite.

ionix 1

27.04.2010, 19:05

sunt superbe

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rolls Cinnabon