Intorsuri

de Retete cu Margareta Cismasiu in Mancaruri de post, 28 Sep 2014 | 17571 vizualizari

 

Nu am facut demult placinta si nici intorsuri,asa ca m-am gandit sa inveselesc un pic ziua,si asa mohorata din cauza vremii.M-am apucat de framantat,intins,copt.
Intorsurile se pot face simple,sau cu diferite umpluturi dulci sau sarate: branza telemea cu marar,varza acra calita,cartofi,branza dulce,mere,dovleac.Aluatul e acelasi ca la placinta intinsa.

 

INGREDIENTE

  • 500gr faina,
  • 3 ling.ulei,
  • 1cana apa calda,
  • un pic de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Intorsuri:

Faina se cerne,se face loc la mijloc si se pune uleiul , apa si sarea.Se amesteca intai cu o lingura,iar cand incepe sa se lege aluatul,se framanta cu mana.Se face un aluat potrivit,mai moale ca cel de paine.Daca mai trebuie se mai poate adauga putina apa.Se framanta bine si se bate de cateva ori de masa apoi se lasa sa stea 10 min. la loc cald,dar nu umed,acoperit cu un servet tot cald.Se intinde cu sucitoarea o foaie, se acopera cu un servet si se lasa sa stea 15 min. Pe masa de lucru se pune o fata de masa,se presara faina,se pune foaia de aluat deasupra si,cu multa rabdare se intinde, de jur imprejur,cu mana,cu grija sa nu se rupa.

Foaia trebuie sa fie subtire ca foita de tigare,iar marginile aluatului trebuie sa depaseasca marginile mesei.Marginea ramasa groasa se rupe,iar foaia se lasa cateva minute sa se usuce apoi se unge cu putin ulei. Acum e momentul sa se puna umplutura.Se presara pe toata foaia umplutura dorita,iar daca vreti intorsurile simple,le lasati asa. Cu ajutorul fetei de masa se ruleaza foaia de pe partea lunga a mesei.De cealalta parte se face la fel.La mijlocul mesei,foaia se taie,rezultand astfel doua suluri.Sulurile se taie bucati potrivite care se intind cu sucioarea.

Foile astfel obtinute se prajesc in ulei incins.

Daca ti-a placut reteta noastra "Intorsuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu cartofi natur (de post)