Inimioare Sacher ( Sacher Herzchen)

de danakarin in Prajituri, 16 Dec 2011 | 8399 vizualizari

 

La capitolul fursecuri, cred ca vor fi printre ultimele inainte de Craciun. Reteta am gasit-o pe Chefkoch.de si am schimbat putin.

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 150 g migdale macinate
  • 2galbenuse
  • 125 g zahar praf
  • 175 g unt
  • 15 g cacao
  • 1 pliculet zahar vanillat
  • 2 lingurite rom
  • pentru stratul de martipan
  • 300 g martipan
  • 150 g zahar praf
  • 200 g gem de caise
  • coaja de la o portocala
  • 2 linguri de suc de portocala
  • Pentru glazura:
  • 125 g smantana de frisca
  • 50 g miere de albine
  • 30 g unt
  • 150 g ciocolata de menaj
  • pentru decor: 
  • glazura de ciocolata alba, din comert.
Portii: 80
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare Sacher ( Sacher Herzchen):

Se amesteca faina si cacaua, se adauga migdalele macinate, apoi zaharul, untul , galbenusurile, romul si vanillia si se framanta pana obtinem un aluat omogen, care se pastreaza o ora la rece. Intindem apoi o foaie de 1/2 cm, si decupam inimioarele. Eu am impartit aluatul in mai multe parti si am decupat pe rand. Putem folosi si numai o forma rotunda, dupa plac, si le coacem la 160 de grade 10-15 minute. Vom avea cel putin 2 tavi mari de cuptor. Le lasam apoi sa se raceasca.

Intre timp amestecam 200 g de gem de caise cu coaja rasa de portocala si cu sucul de portocala, fierbem compozitia 1-2 minute si o trecem printr-o sita fina. Cu ajutorul unei pensule ungem fiecare inimioara.

Martipanul il framantam cu zaharul praf, vom obtine o coca omogena, pe care o si intindem, intre 2 foi de hartie de copt un strat subtire, ca de aluat, il taiem in forma de inimoiara a fursecurilor. Eu am facut pe rand, am luat cate o cantitate mica, am decupat, apoi am intins iar o cantitate mica...altfel riscam sa se lipeasca de foaia de copt. Asezam martipanul peste fursecurile unse si lasam sa se usuce.

Din smantana, miere, ciocolata, unt, realizam glazura, dar putem folosi si una din comert. Glazuram inimioarele, le lasam sa se intareasca. La sfarsit topim glazura alba, o turnam intr-un cornet, eu am folosit o punga de plastic pe care am gaurit-o intr.un colt, si decoram inimioarele.

Pare un pic laborios, este poate, dar mie mi-a facut placere sa le fac, iar gustul este exceptional.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare Sacher ( Sacher Herzchen)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor