Inimioare mascarpone si visine

de cec in Prajituri, 8 Dec 2010 | 4383 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ingrediente aluat
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar apa
  • faina cat cuprinde pt a iesi o coca buna de intins (mi-a intrat ~jumatate de pachet)
  • un praf sare
  • (+1/2pahar ulei)(+2 maini faina)
  • crema
  • -250 g mascarpone
  • -5 linguri lapte
  • -2 linguri zahar
  • -1/2 plic gelatina
  • visine
  • ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare mascarpone si visine:

Aluat:

Am amestecat toate ingredientele si am framantat pana am obtinut un aluat maleabil pe care l-am lasat la odihnit un sfert de ora. Am facut o "smantana" din jumatate de pahar si faina. Am intins aluatul, apoi am intins "smantana" peste. Am rulat si am lasat la odihna alte 15 minute. Am taiat in trei ruloul si am intins fiecare bucata cu sucitorul: din una am pus in forma de inima mai mare si din celelalte in forme de inimioare mai mici. Pe fund am aseazat hartie de copt si miez de nuca, ca sa nu se umfle foile in cuptor. Am dat la cuptor la temperatura de ~190C pentru 10-15 minute, am scos nuca si hartia de copt si am mai dat la cuptor pana s-au rumenit. Am scos apoi din forme

Crema:

Mascarponele l-am amestecat cu zaharul, laptele bine, sa nu ramana cocoloase. Am pus si jumatate de plic de gelatina pt a fi sigura ca nu curge si se incheaga frumos (dupa ce am topit-o dupa instructiuni)

Am aseazat visinele injumatatite (se pastreaza o treime intregi pentru ornat). Am toarnat crema de mascarpone, am ornat cu visine si cu ciocolata amaruie topita

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare mascarpone si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si bezea