Inimioare dulci

de Valclaudia in Dulciuri, 26 Iul 2013 | 4618 vizualizari

 

un soi de gogosele doar ca le-am decupat in forma de inimioare si le-am decorat,pe langa zahar pudra, cu topping de capsuni. Va astept cu drag...

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 cub mic de drojdie
  • 250 ml sana
  • 100 ml ulei
  • 100 gr zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • faina alba cat cuprinde (in jur de 700gr -750 gr.)

cca 500 ml ulei pentru prajit cca 100gr - 150 gr.zahar pudra pentru pudrat topping de capsuni (la tub, din comert) 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare dulci:

Dizolvam drojdia,amestecand-o cu sarea si o lingura de zahar.

Adaugam ouale,apoi sana si uleiul. Incorporam zaharul si coaja de lamaie si la final faina cernuta.

Obtinem un aluat elastic.

Il intindem pe masa de lucru infainata.

Decupam forme de inimioare.

Le lasam cca 15-20 min la dospit; intre timp nu uitam sa incingem uleiul.

La foc redus, sa nu se arda uleiul prea tare, prajim inimioarele pe ambele fete si cand sunt aurii le scoatem pe servetele absorbante sa scapam de uleiul in exces.

Ele vor creste frumos in timpul coacerii insa sa nu se lase cat sunt fierbinti,cel mai bine este sa nu le suprapuneti asa fierbinti.

Mai bine le scoateti in alte vase captusite cu hartie absorbanta decat sa puneti doua sau mai multe starturi de inimioare unele peste altele.

Dupa ce s-au racit, pudram cu zahar pudra din abundenta si decoram cu topping de capsuni.

 

 

   

TIPS-URI

1

delicioase. A doua zi pot fi servite cu laptic cald sau rece... in loc de mic dejun! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare dulci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu bors