Inimioara de primavara

de epurasha2bb in Prajituri, 8 Feb 2011 | 3833 vizualizari

 

aceste desert l-am facut cu ocazia provocarii cu ciocolata de pe blogul lui Miha :) o sa fac mai multe pana ma hotarasc la unul singur !:)))

 

INGREDIENTE

  • pt.umplutura alba cu puncte negre :
  • 3 albusuri
  • 4  linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1/2 praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 lingura nuca de cocos
  • 4 patratele de ciocolata neagra cu 80  % cacao
  • pt. blatul negru:
  • 400 g faina
  • 1 ceasca ulei
  • 4 linguri zahar
  • 1 cescuta de lapte
  • 4 linguri cacao
  • 3 linguri de praf de ciocolata din rasnita Kotanyi de ciocolata
  • pt.decor final:
  • 2 ciocolate cu lapte , 1 lingurita unt, creioane colorate de decor Dr.Otker
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioara de primavara:

Se pregateste intai blatul de cacao de baza care se aseaza in tavita de silicon inimioara si se coace la cuptor la foc mediu cam 6 minute.

Apoi se pregateste amestecul alb de chec din albusuri cu nuca de cocos si bucatele de ciocolata neagra. Se bat albusurile cu zaharul si vanilia cu un blender de mana spuma tare ce se tine de castron. Se adauga apoi faina cu praful de copt. Se adauga si o lingura de nuca de cocos si bucatele de ciocolata neagra. Se toarna peste blatul semicopt si se da iar la cuptor. Cand e gata se scoate sa se raceasca si se orneaza deasupra cu ciocolata topita la bain marie cu putin unt. Apoi cand s-a racit se decoreaza cu creioane de decor colorate cum doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioara de primavara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura cu crema de cocos