Inimi de curcan în sos de vin

de elucubratiiculinare in Curcan, 23 Feb 2015 | 10266 vizualizari

 

De ziua iubirii se poate fără inimioare?
Iar în combinație cu un sos de vin ce credeți că poate să iasă?
Bineînțeles că nu aveți nevoie de o zi specială pentru a face această rețetă pentru o persoană dragă vouă, dar pentru că se apropie Dragobete - ziua iubirii la români, vă recomand această rețetă ce răspândește în jur numai dragoste.

 

INGREDIENTE

  • 500 g inimi de curcan
  • 1 lingură făină
  • 1 legătură ceapă verde (4-5 fire)
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri unt
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 200 ml vin roșu sec
  • sare
  • piper
  • frunzulițe pătrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimi de curcan în sos de vin:

Se curăță inimile de eventualele pielițe și vene. Se taie pe jumătate, se spală, se lasă la uscat și se presară cu făină. Încingem o tigaie, adăugăm uleiul și untul. Se adaugă bucățile de inimă și se călesc 2  minute, nu mai mult pentru că se vor întări. Adăugăm ceapa verde tocată mărunt doar partea albă. După 1-2 minute adăugăm pasta de tomate diluată cu puțină apă și vinul roșu. Lăsăm la foc mic pentru aprox. 5 minute.

Condimentăm cu sare și piper. Se servește cu salată verde sau salată de varză și ornăm cu frunzulițe de pătrunjel și fire de ceapă verde tocate mărunt.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

inimile nu se gătesc foarte mult pentru că se întăresc

2

se condimentează numai la sfârșit

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimi de curcan în sos de vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan umplut cu mozzarella si legume