Cu ajutorul lingurii se modeleza niste bilute de inghetata si se dau la congelator. Trebuie sa se intareasca foarte bine. Cozonacul il taiem felii. Intr-o farfurie punem laptele si inmuiem feliile.
In mijlocul feliei se pune inghetata si o impachetam bine in cozonac .Daca raman portiuni fara cozonac mai adaugam bucati.
Strangem bine sa eliminam excesul de lapte . Dupa ce am terminat de modelat dam la frigider( eu fiecare biluta am pus-o in punga ) , pana cand se intaresc bine.( le-am facut cu o zi inainte )
Intr-un vas se amesteca faina cu apa si drojdie astfel incat sa rezulte un aluat ceva mai gros decat la clatite. Bilele se dau prin faina apoi prin aluat si se prajesc in ulei bine incins pana cand se rumenesc.
Glazura: se pune intr-un vas sau punga ciocolata si frisca in parti egale si se dau la microunde pana cand se topeste ciocolata.
Se glazureaza bulgarii de inghetata prajita.