Inghetata de zmeura

de adnia in Dulciuri, 8 Sep 2013 | 3657 vizualizari

 

Cine nu iubeste inghetata...si mai ales cea de zmeura? Cum si noi suntem fani...si cum am cules chiar eu zmeura parfumata din padure, nu se putea sa treaca vara fara sa fac o inghetata, nu-i asa?
Ca o paranteza, cred ca acestea sunt printre putinele fructe naturale pe care le-am mai gasit in ultima vreme...acestea sunt cu adevarat bio (va dati seama ca in padure nu sta nimeni sa stropeasca tufele cu tot felul de chimicale), cu gustul acela inconfundabil dintotdeauna, dulce-acrisor si o aroooma! Asadar, zmeura e vedeta acestei retete absolut minunate!

 

INGREDIENTE

  • 400 ml frisca lichida
  • 250 g branza proaspata de vaci
  • 400 g zmeura proaspata, sau decongelata
  • 3-4 linguri miere, sau dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de zmeura:

Intr-un mixer, se amesteca bine branza cu frisca lichida si mierea, pana devine totul o pasta extrem de fina (cca 1 minut), care se toarna intr-un bol. Separat, se mixeaza si zmeura (tot in mixer), apoi se strecoara printr-o sita, pentru a separa semintele de pulpa. Pulpa astfel obtinuta se incorporeaza in crema fina de branza, cu ajutorul unei linguri de lemn. Compozitia pentru inghetata este acum gata si se da la congelator petru cateva ore, pana se intareste.Inainte de servire, inghetata se lasa la temperatura camerei cca 20 minute, sa poata fi luata usor in cupa.

 Pofta buna!

TIPS-URI

1

 Pentru a fi siguri ca nu se formeaza ace de gheata, este recomandabil ca inghetata sa fie amestecata de 3-4 ori la intervale de 30 minute, dupa care se lasa la inghetat complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Amintiri culinare - Savarina cu inghetata de frisca