Inghetata de cirese

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 12 Iul 2011 | 4635 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 400 ml frisca
  • 800 g cirese
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de cirese:

Laptele se incalzeste si se lasa deoparte.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase,se adauga laptele caldut si se continua mixarea. Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu 5-7 minute pana se ingroase putin compozitia. Se lasa la racit. 

400 g cirese se curata de samburi si se pun intr-un blender; se fac sos. Frisca lichida se bate tare,apoi se adauga sosul de cirese. Se mixeaza bine si se mai adauga 2 linguri de lapte. Frisca cu cirese se amesteca cu crema de galbenusuri racita si se mixeaza bine. 

Restul cireselor se taie pe jumatate si se adauga amestecului.Compozitia se de la congelator si se scoate de 3 ori,din ora in ora,si se sparg acele de gheata cu ajutorul blender-ului. Dupa ultima mixare se lasa la conglator 2-3 ore,pana se intareste bine. 

Inainte de servire,cu 30 de minute, se scoate vasul si se lasa la frigider pentru a se inmuia si a putea fi proportionata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu inghetata