Inghetata de cirese

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 12 Iul 2011 | 4810 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 400 ml frisca
  • 800 g cirese
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de cirese:

Laptele se incalzeste si se lasa deoparte.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase,se adauga laptele caldut si se continua mixarea. Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu 5-7 minute pana se ingroase putin compozitia. Se lasa la racit. 

400 g cirese se curata de samburi si se pun intr-un blender; se fac sos. Frisca lichida se bate tare,apoi se adauga sosul de cirese. Se mixeaza bine si se mai adauga 2 linguri de lapte. Frisca cu cirese se amesteca cu crema de galbenusuri racita si se mixeaza bine. 

Restul cireselor se taie pe jumatate si se adauga amestecului.Compozitia se de la congelator si se scoate de 3 ori,din ora in ora,si se sparg acele de gheata cu ajutorul blender-ului. Dupa ultima mixare se lasa la conglator 2-3 ore,pana se intareste bine. 

Inainte de servire,cu 30 de minute, se scoate vasul si se lasa la frigider pentru a se inmuia si a putea fi proportionata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

ieri la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amintiri culinare - Savarina cu inghetata de frisca